Innofest › Noorderlinkdagen 2016

Innofest

Innofest

Een festival is een tijdelijke minimaatschappij. Net als in het echt zijn daar uitdagingen op gebied van onder andere energie en afval. Ook festivalbezoekers gedragen zich in zekere zin gelijk als in de echte wereld: ze bewegen, eten en slapen. Het verschil met de echte wereld is dat er een hek om het festivalterrein staat. Dat maakt festivals een perfecte testomgeving om samen te werken aan prototypes en experimentele technieken. En als een idee op een festival werkt, dan kan het ook in de echte wereld werken.

De deelnemende festivals stellen hun festivalterrein open als een levend laboratorium. Start-ups, bedrijven, ondernemers en studenten komen samen op de festivals om hier (maatschappelijk verantwoorde) prototypes te testen en oplossingen te bedenken voor de uitdagingen waar festivals en ondernemers uit de regio zelf mee te maken hebben.

Tijdens de Noorderlinkdagen presenteert Innofest zichzelf en biedt een 'maakplek' aan: een plek waar vraagstellingen vanuit bedrijven geconcretiseerd gaan worden naar een vraagstuk m.b.v. innovatieprogrammeurs en een tekenaar. Deze vraagstukken kunnen worden ingezet in het festivalseizoen 2017.