Nelly Hazen - Van stagnatie naar inspiratie › Noorderlinkdagen 2016

Nelly Hazen - Van stagnatie naar inspiratie

Nelly Hazen - Van stagnatie naar inspiratie

In ons werk ervaren we soms stagnatie, we hebben dan het idee dat we niet voor of achteruit kunnen, we laten ons o.a. leiden door beperkende gedachtegangen over onszelf en/of de situatie. Een veel gehoorde uitspraak is dan "ik ben de verbinding met mezelf kwijt".
In deze workshop maakt u aan de hand van uw eigen ervaring over stagnatie kennis met het energiewiel. Het energiewiel is gebaseerd op de uitgangspunten uit het boek 'je hart bij je werk' van  L. Richmond. 
Stagnatie is een frustrerende herhaling van uit contact zijn jezelf of met je omgeving. Er is een verlangen naar inspiratie en om hier te komen is een tussenstap nodig, namelijk de fase van het onderzoeken van je innerlijk conflict. Deze fase kenmerkt zich door gevoel van angst, bezorgdheid, stress en boosheid. Deze gevoelens staan vaak voor wat essentieel voor je is. In de overstap van stagnatie en conflict hebben we het idee tegen een berg op te fietsen met een sterke tegenwind. Het vraagt kracht om door te zetten, soms op de pedalen te staan, nog een tandje bij te zetten en dan ontstaat er ineens een verrassende verbinding met jezelf. "Dit is is waar ik voor sta en wie ik ben." En voordat je het weet ervaar je ambitie, trots en inspiratie en ben je daar boven op de berg. Een diepe vreugde over weer opnieuw verbinding te ervaren met jezelf en/of je omgeving. En dan in vervulling de berg weer af met de wind in de rug, het lijkt freewheelen, alles lijkt vanzelf te gaan. De energie van de vervulling is lang houdbaar en gemakkelijk te delen met anderen. Het energiewiel is bruikbaar voor kleine stagnaties en langdurige stagnatie, ook wel trage vragen genoemd.

Spreker: Nelly Hazen