Luuk Duursma/Annet Bruins (SCA/Alescon) - Social enterprises › Noorderlinkdagen 2016

Luuk Duursma/Annet Bruins (SCA/Alescon) - Social enterprises

Luuk Duursma/Annet Bruins (SCA/Alescon) - Social enterprises

Alescon participeert in 20 bedrijven (Joint Ventures) met als doel werkgelegenheid te creëeren en waarborgen voor mensen die niet in staat zijn zelfstandig werk te vinden.

Samen met collega Annet Bruins neemt Luuk Duursma de deelnemers mee in de do's en don'ts van het opstarten van Social Enterprises. Annet werkt bij Alescon en is coach van een aantal Joint Ventures en kan alles vertellen over de zaken waar je tegen aan loopt met medewerkers van bijvoorbeeld een SW bedrijf.

Luuk voert de directie van 5 Joint Ventures en heeft veel ervaring met het starten van bedrijven, waar medewerkers met een beperking kunnen werken. Bij deze bedrijven (Almed, Het Goed Noord Nederland, SCA Assen, Sympany Assen en VIA) werken in totaal 300 mensen, waarvan 90% een arbeidshandicap hebben. Ook zijn er mensen werkzaam in het kader van arbeidsmatige dagbesteding.

Samen zullen zij hun ervaringen delen door middel van korte impressies van bedrijven en met voorbeelden. Een medewerker van één van de Joint Ventures komt mee om zijn ervaringen te delen. Zij gaan graag het gesprek aan.

Sprekers: Luuk Duursma en Annet Bruins/SCA & Alescon