Jorg Vletter - Holacracy: evoluerend peer tot peer ondernemerschap › Noorderlinkdagen 2016

Jorg Vletter - Holacracy: evoluerend peer tot peer ondernemerschap

Jorg Vletter - Holacracy: evoluerend peer tot peer ondernemerschap

Holacracy is een specifieke methode voor zelforganisatie. Holacracy verandert de kern van organisaties waarbij besluitvorming, autonomie, macht en leiderschap zijn plek vindt in een nieuwe structuur van rollen en peer to peer ondernemerschap.
Holacracy is een nieuw besturingssysteem voor organisaties dat fundamenteel de structuur van organisaties verandert. Van een hiërarchische structuur naar een ecosysteem van rollen die verbinden op basis van hun purpose. Elke rol is een autonoom onderdeel en heeft de autoriteit om beslissingen te nemen. Het is een evoluerend geheel dat gedreven wordt door de purpose van de organisatie. 
Energized is een van de zes gelicenseerde organisaties wereldwijd die organisaties helpt bij de implementatie van Holacracy. Het team bouwt aan organisaties waar energie en macht                                                                                  worden gebruikt ten behoeve van purpose. Hun eigen purpose is: Work. Liberated. 

Voys is een purpose gedreven organisatie, die al 10 jaar lang met succes de (telecom) wereld mooier maakt. Voys heeft vanaf haar ontstaan de overtuiging dat een andere vorm van organiseren nodig is en werkt zodoende sinds 2011 met hun eigen Voys Model. Vanaf 2015 hebben zij Holacracy geïmplementeerd. 

Tijdens de Noorderlinkdagen verbinden Energized en Voys hun kennis en ervaringen in een interactieve Holacracy workshop.

Spreker: Jorg Vletter