Jarno Duursma - Ben jij klaar voor de bot als collega of baas? › Noorderlinkdagen 2016

Jarno Duursma - Ben jij klaar voor de bot als collega of baas?

Jarno Duursma - Ben jij klaar voor de bot als collega of baas?

Het tijdperk van digitale virtuele assistenten is aangebroken. De techniek is er klaar voor en alle grote technologiebedrijven zijn er actief mee aan de slag. Over een paar jaar praten we net zo makkelijk met onze vrienden en familieleden als met chatbots door middel van kunstmatige intelligentie. 

Over een paar jaar is virtuele digitale dienstknecht die ons het leven makkelijk en efficiënt maakt, gemeengoed. Zij helpen ons, denken met ons mee, assisteren ons en zien verbanden die we zelf niet zien. Bots zullen ons steeds beter leren kennen en zich aanpassen aan ons gedrag. De volgende stap is een bot als collega of een bot als manager. 
Concur is bijvoorbeeld een bot die de zakenreizen voor de medewerkers regelt. Ivy is een bot van Intel aan wie je al je HR vragen kunt stellen. Daar komt geen mens meer aan te pas. Luka is een digitale assistent die die jou en je vrienden helpt om het juiste restaurant te kiezen en er zijn al bots die juridisch advies geven. Ook de facturatie- en Incasso-bot is er al. 

Wanneer breekt de tijd aan dat we algoritmes als collega krijgen; een digitale medewerker als collega of als baas? Deep Knowledge Ventures uit Hong Kong heeft bijvoorbeeld al een algoritme benoemd als lid van de raad van bestuur....

Spreker: Jarno Duursma