Succesvolle kick-off Noorderlinkdagen 2016 › Noorderlinkdagen 2016

Succesvolle kick-off Noorderlinkdagen 2016

“Dat wordt opnieuw een geweldige dag!” Een veelgehoorde reactie afgelopen maandag 9 mei tijdens de kick-off van de Noorderlinkdagen 2016.

Het was de eerste keer dat er een kick-off voor dit congres over HRM en management werd georganiseerd en met succes!

Het programma voor de Noorderlinkdagen is gevuld, het projectteam staat te trappelen om het mooie aanbod naar buiten te brengen en … voor de promotiecampagne zijn bijzondere modellen ingevlogen als ‘gezicht van’ dit evenement. Meer dan voldoende reden om een bijeenkomst voor alle direct betrokkenen te organiseren. Waar? In Assen natuurlijk! Deze gemeente, als Noorderlink-partner, zal gastheer zijn op donderdag 29 september, de dag waarop zo’n 1000 gemotiveerde professionals bij elkaar komen.

Podium Zuidhaege en het Drents Museum stelden, als twee van de zes congreslocaties, voor deze speciale gelegenheid hun deuren open. Het openingswoord werd gehouden door Henk Eggens, directeur van Noorderlink en Marco Out, burgemeester van Assen. Met trots vertelden zij waarom zij blij zijn met de keuze van Assen, een stad waar veel gebeurt op gebied van ontwikkeling en innovatie maar ook op gebied van toerisme. 

Na de opening werd de communicatiecampagne gepresenteerd met onder meer het beeldmerk van deze editie. Met de titel ‘Noordkracht ‘16, verrassende verbindingen’ werd in het creatieve proces helder dat er nadruk moest komen om ‘samen’, ‘de mensen in het Noorden’ en de kracht van diversiteit. De keuze om medewerkers uit diverse Noorderlink-organisaties en gelieerde organisaties te vragen als model te fungeren, was toen snel gemaakt. De 8 modellen die hebben meegewerkt, zagen zelf de beelden van de campagne ook voor het eerst en dat voerde de spanning vooraf op. Het Noorderlinkdagen-team houdt van verrassingen!

Uiteraard werd er een preview van het programma gegeven, inclusief de namen van sprekers zoals Rutger Bregman, Martijn Aslander en Jitske Kramer. De laatstgenoemde heeft samen met Danielle Braun het managementboek van het jaar 2016 geschreven, The Corporate tribe.

Het filmpje dat werd getoond nam de bezoekers mee in de inhoud van het programma, maar ook naar de locaties en de sfeer van het congres. Theater zal een rol spelen evenals het leggen van nieuwe, verrassende verbindingen. Ook wordt samen gezocht naar Noordkracht ‘16.

De aanwezigen waren enthousiast over de kickoff en het programma en spraken met elkaar bij over lopende zaken. Vervolgens werd op deze zonnige maandagmiddag het Drents Museum bezocht vanwege de lopende expositie van een andere ‘kracht uit het Noorden’, muzikant wijlen Harry Muskee.