Eerste Format Lab groot succes › Noorderlinkdagen 2016

Eerste Format Lab groot succes

In de Format Labs ontwikkelen en testen we werkvormen voor de Noorderlinkdagen 2012. Door middel van simulaties, brainstorms, trial and error, evalueren en aanpassen. Onder begeleiding van meeting designer Eric de Groot.

Een impressie van Stef Driessen (zelfstandig organisatieadviseur) van het eerste Format Lab ‘Lachen’ van vrijdag 16 december jl

“Ik ging met mijn buik plat op de grond liggen en strekte mijn armen met overdreven gebaren voor mij uit en sloeg met de vlakke hand op de grond alsof ik ze door de vloer wilde drukken. Het was de bedoeling dat we met de handen aangaven hoe zinvol we een stelling vonden. Deze was overduidelijk voor mij. “Not!”.


Het eerste Format Lab had als onderwerp ‘lachen’. Ik heb nog het hardst gelachen om mijn eigen actie, maar dat doe ik altijd om mijn eigen grappen.


We waren met een grote groep. Het doel van het Format Lab was eigenlijk bij niemand bij binnenkomst echt duidelijk maar je kon wel merken dat er verwachtingen waren bij enkelen uit de groep. We kregen eerst een korte verklaring wat onze rol zou zijn: wij zouden dienst doen als proefkonijnen. Dat is mooi, want daar hoef je je niet op voor te bereiden en dat mag ook niet want iedere voorbereiding verstoort een meting. Ik moet dus niet al te veel vertellen over dit Format Lab want daarmee beïnvloed ik wellicht de andere Format Labs.


Wat ik wel kan zeggen is dat het mij opviel hoe snel de groep een echte groep werd. Wellicht was iedereen er met een ‘open mind’ naar toe gekomen. Als je nog naar één van de Format Labs gaat, zorg er voor dat je niet voorbereid bent en dat je open staat voor een unieke ervaring!”.